Nega izgorele kože - prirodni preparati za negu kože sa opekotinama od sunca - InnerBalance | Centar za negu lepote lica i tela

Čak i ako samo jednom izostavite rutinu redovnog mazanja kože kremom sa zaštitnim faktorom, posledice mogu biti intenzivne. Svi smo, nažalost, bar jednom u životu iskusili opekotine od sunca. Crvena, izgorela koža, pored toga što boli na dodir, izazvaće i brojne druge neprijatnosti i poteškoće u obavljanju svakodnevnih obaveza. Jake opekotine mogu uticati čak i na spavanje. Pored hemijskih proizvoda koje možete potražiti u apoteci, mi vam preporučujemo i prirodne sastojke u nezi izgorele kože, koji, ako ništa drugo, mogu biti tu za prvu pomoć.

Pored kiselog mleka i jogurta, saveta koje su vam verovatno još vaše bake predlagale, postoje i druge prirodne metode za negu kože sa opekotinama od sunca.

Jedan od možda najneobičnijih, a efektnih sastojaka za negu izgorele kože, je jabukovo sirće. Sirće je najbolje primeniti na manjim površinama i tako testirati njegovo delovanje. Manju dozu sirćeta razredite u vodi, natopite tupfer, i nežno utapkajte na izgorelo mesto. U slučaju da vas koža još jače peče – isperite vodom i prekinite upotrebu.

Druga opcija je da napunite kadu mlakom vodom i sipate jednu kašiku ovsa. Istuširajte se i osušite kožu, nežnim tapkanjem peškirom. Izbegavajte upotrebu sapuna, jer može dodatno isušiti kožu.