Ukoliko se osećate umorno ili samo želite da se odmorite od svega i opustite, onda je ovo prava stvar za Vas. Ova masaža se bazira na otklanjanju umora, stresa i nagomilane tenzije i doprinosi relaksaciji tela i uma.

Ukoliko imate problema sa bolom u određenom delu tela ili Vam je celo telo napeto ili pod tenzijom, odlučite se za ovu vrstu masaže. Najviše pažnje biće posvećeno upravo onde gde Vam je to najpotrebnije (vrat, ramena, stopala….)

Posebno korisna u slučaju da patite od upala, bolova i spazma u mišićima. Ova jaka masaža pomaže u otklanjanju tenzije iz specifičnih delova Vašeg tela, pojačavajući cirkulaciju i mobilnost.

Koncentrišući se na leđa, vrat i ramena, terapeut Vam ublažava posledice stresa i tenzije. Pri tome dolazi do ubrzanja cirkulacije, bolje prokrvljenosti i povećane mobilnosti Vaših zglobova i mišića.

Pokretima švedske masaže i individualno prilagođenim intezitetom pritiska Vaša napetost polako nestaje. Masaža obuhvata nadlaktice, leđa, vrat, skalp i lice.

Tajlandska masaza (Nuat Phaen Boran) je fizikalna terapija koja predstavlja jednu od pet glavnih komponenti tradicionalne tajlandske medicine. Radi se na sundjeru, klijent je u trenerci. Akcenat je na radu na  takozvanim Sen kanalima koji nisu suptilni kanali vec fizicki i opipljivi kanali(kanali izmedju kosti i misica ili izmedju dva misica). Zastupljeni  su pokreti kao i u ostalim masazama ali preko odece- pritisak,trljanja, gnjecenja,rolanja,akupresura,vibracije, rotacije ali je akcenat na tehnikama istezanja zbog kojih je ova masaza i  aktuelna. Istezanja su jedan od najbitnijih aspekata ove masaze jer deluju dubinski na vise slojeva i nivoa (kozu,tkivo,Sen kanale,unutrasnje organe). Tajlandska masaza se koristi za relaksaciju, za odrzavanje zdravlja i kao terapija. Deluje blagotvorno na ceo organizam.Trajanje tretmana je od 90 do 120 min. Tretman se prilagodjava svakom klijentu individualno u zavisnosti od njegove konstitucije, fleksibilnosti, zdravstvenih problema i ostalog.

Holističke masaže:

Indijska masaža glave se praktikuje već više od 4000 godina. Bazirana je na Ajurvedi koja se prevodi kao „nauka o životu“. Terapeut uz pomoć upitnika određuje Vaš lični „Dosha“ tip i miksuje odgovarajuća bazna i eterična ulja. Tretman uključuje masažu ramena, vrata, glave i lica. Po volji klijenata završava se uljenjem kose (što doprinosi poboljšanju njenog kvaliteta). Nakon tretmana ublažavaju se simptomi migrene, glavobolje, nesanice, upale sinusa i stresa i postiže se kompletan balans tela, uma i duše.

Ova masaža se od prethodne razlikuje po komfornosti koju pruža klijentima koji žele da za kratko vreme, ne skidajući gardarobu, u sedećem položaju, dobiju tretman koji će ih osloboditi stresa, napetosti i glavobolje.

Pre tretmana se radi individualna konsultacija sa svakim klijentom. Tom prilikom se određuje Vaše trenutno stanje i na osnovu rezultata se pažljivo biraju kako eterična, tako i bazna ulja. Terapeut tako, pred sam tretman spravlja Vašu idealnu kombinaciju ulja. Nakon toga sledi masaža lica i tela koja je bazirana na limfnoj drenaži. Ti pokreti dodatno pomažu uljima da što bolje prodru u Vaš sistem i time garantuju blagotvorno dejstvo aromaterapije na Vaše telo, um i dušu.

Pre tretmana se radi individualna konsultacija sa svakim klijentom. Tom prilikom se određuje Vaše trenutno stanje i na osnovu rezultata se pažljivo biraju kako eterična, tako i bazna ulja. Terapeut tako, pred sam tretman spravlja Vašu idealnu kombinaciju ulja. Nakon toga sledi parcijalna masaža tela.

Pre tretmana se radi individualna konsultacija sa svakim klijentom. Tom prilikom se određuje Vaše trenutno stanje i na osnovu rezultata se pažljivo biraju kako eterična, tako i bazna ulja. Terapeut tako, pred sam tretman spravlja Vašu idealnu kombinaciju ulja. Nakon toga sledi masaža lica, vrata i dekoltea.

Odličan tretman za detoksifikaciju kože, napete mišiće, relaksaciju, celulit, artritis. Tretman potiče iz stare Indije, mada se koristi u mnogim drugim istočnjačkim kulturama. Predstavlja okrepljujuću terapiju koja se sastoji od masaže tela kombinacijom biljnih i esencijalnih ulja i začinskog bilja . U tretmanu se koriste lanene vrećice ispunjene određenom biljnom mešavinom i u kombinaciji sa toplim uljem tretira se celo telo. Vrhunski tretman za klijente istančanog ukusa koji veruju u holističku filozofiju.

Potiče sa istoka i praktikuje se više od 5000 godina. Refleksologija se bazira na činjenici da je svaki organ povezan sa određenom tačkom na tabanima. Stimulacijom tih akupresurnih tačaka, postiže se bolje funkcionisanje Vašeg organizma.

Wellness masaže:

Ovaj tretman predstavlja mnogo više od masaže. Počinje pokretom „dobrodošlice“, nakon čega sledi Body brush (suvo četkanje tela). Mikstura esencijalnih ulja se zatim nanosi na Važe telo kombinacijom pokreta deset najpoznatijih svetskih masaža.

Još jedan od tretmana koji predstavlja izvanredno Spa iskustvo. Kombinacijom Lomi Lomi, Tui-na , Shiatsu i drugih pokreta, terapeut Vas vodi u jednu potpuno drugu dimenziju iz koje Vas nakon pokreta „buđenja“ vraća zvukom tibetanskih zvončića.

Masaža celog tela koja se razlikuje od svega što ste do sada probali. Taman dovoljno da se za nju odlučite i da je kasnije od srca preporučujete drugima.

Tradicionalna tajlandska masaža je drevna vestina i predstavlja jednu od 5 glavnih komponenti tradicionalne tajlandske medicine. Koristi se kako u prevenciji tako i u ublažavanju i lečenju zdravstvenih tegoba. Ova kompleksna metoda u sebi objedinjuje prijatna istezanja, akupresuru, rad na sen kanalima, gnječenja itd, a terapeut pored ruku koristi i stopala, kolena i laktove.

Efekti ove masaže su sledeći: stimuliše cirkulaciju i limfnu drenažu, jača unutrašnje organe, povećava gipkost, podstiče detoksikaciju, održava vitalnost čitavog organizma i jača imuni sistem, oslobađa od ukočenosti, napetosti, nervoze, stresa, nesanice…

Izvodi se na strunjači bez upotrebe ulja, a klijent je obučen u laganu i komotnu odeću.

Tradicionalni, havajski, Lomi Lomi masažni poktreti, ritmično se smenjuju celom dužinom Vašeg tela kao sinhronizovani ples. Iskustvo da na Vama rade dva iskusna terapeuta dovodi Vas u stanje u kome možete osetiti sve blagodeti unutrašnje ravnoteže.

U ovom tretmanu koristi se bazaltno kamenje koje se zagreva u vodi. Ova masažna tehnika ima jako dugu istoriju. Veruje se da kamenje poseduje izbalansiranu energiju vatre i vode. Veliki procenat gvožđa u njegovom sastavu utiče na to da ono dugo emituje toplottu koja opušta mišiće. Kada se kamenje ohladi, zamenjuje se drugim, toplim. S obzirom da se na telo pre upotrebe kamenja nanosi zagrejano biljno ulje, tretman je jako relaksirajući, ali se u zavisnosti od ličnih afiniteta klijenta pritisak može prilagođavati. Jedan deo kamenja postavlja se na tačno određene tačke na telu, tkzv Čakre i time se energetski centri u telu balansiraju i oslobađaju. Ostalo kamenje, terapeut koristi Za masažu tela.

Benefiti: duboka relaksacija mišića i tkiva, otklanja stres, eliminmiše toksine, otklanja bolove, ubrzava cirkulaciju, umiruje duh.

Indikacije: Bolovi u mišićima, problemi sa leđima, PMS, artritis, fibrzoiti, stres i zabrinutost, problemi sa cirkulacijom, nesanice, depresija.

Posebne masaže:

Limfa prenosi hranljive materije i kiseonik iz krvi do svake naše ćelije, a u povratku sakuplja sve štetne materije i vraća se u krvotok. Naš, sertifikovani, MLD terapeut Vam sporim i sinhronizovanim pokretima ubrzava protok limfe i navodi je u pravcu limfnih čvorova i bubrega gde se ona prečišćava. Ovim tretmanom organizam se čisti od toksina (celulit, „teške noge“, podočnjaci, otoci…), povećava se imunitet, telo se relaksira i revitalizuje. Jedan od najbitnijih efekata MLD-a je rešavanje problema opstipacije i ubrzavanje metabolizma.

NAPOMENA: Postoji mogućnost da se radi tretman stomaka, celog tela ili parcijalno samo stomak i noge ili stomak i gornji deo tela.

Masaža dizajnirana tako da se prilagodi svakom periodu trudnoće. Da Vama i Vašoj bebi 9 meseci prođu što lagodnije. Oslobodite se uobičajenih problema i slavite „ čudo prirode“. Za Vas i Vašu bebu!

NAPOMENA: U masaži se kosiste isključivo prirodna, hladno ceđena, biljna ulja, koja blagotvorno deluju na kožu trudnica. Svi pokreti kao i položaji tela tokom tretmana su potpuno bezbedni za Vas i Vašu bebu!

Sta je REIKI?

Reiki je, najverovatnije, najstarija metoda unapređenja zdravlja, koja se zasniva na veštini korišćenja Univerzalne životne energije u cilju značajnog povećanja kapaciteta vitalne energije, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma, unapređenja zdravlja, a takođe u cilju poboljšanja kvaliteta života.

Sa japanskog se Reiki prevodi kao: Rei – Univerzalna, Božanska, Životna Ki – energija.

Šta je Univerzalna životna energija? Svi često koriste reč „energija“ u cilju opisivanja određenog stanja: „Pun sam energije“, „Nemam dovoljno energije“, „Potrošila sam svu energiju na…“, „Osećam priliv energije“, itd. O kakvoj energiji mi uvek govorimo? To je energija, koja ima svoj izvor u Univerzumu, sveprisutna je, podržava funkcionisanje Svemira, pa tako i sve oblike života na Zemlji, bez nje se ne odvija ni jedan fiziološki proces u živom organizmu. Simbolički rečeno, Univerzalna životna energija je „krv“ jednog džinovskog organizma, koji se zove Svemir. Mnogi narodi i religije sveta, mnogi istaknuti naučnici bili su svesni postojanja i značaja Životne energije i nazivali su je svako na svoj način:

Sta je Reiki?

 • Hipokrat – Prirodna isceljujuća sila
 • Kinezi – Ki
 • Indusi – Prana
 • Rusi – Bioenergija, bioplazma
 • Egipćani – Ka
 • Galijci – Pnevma
 • Indijanci – Vakan, Vakonda
 • Irokezi – Orenda
 • Francuzi – Elan Vital
 • Jevreji – Iesod
 • u Indoneziji – Sahala
 • na Madagaskaru – Hazina
 • hrišćani – Sveti duh, Svetlost
 • sufisti – Baraka
 • alhemičari – Eliksir života
 • kraljevi i kajzeri Europe – Kraljevski blagoslov
 • dr Brunler – Biokosmička energija
 • dr Vilhelm Rajh – Orgon
 • mnogi naučnici nazivali su Životnu energiju Sila X ili Peta sila.

Reiki veština omogućava proticanje kroz ljudski energetski kanal, a time i kroz telo čoveka one količine Životne energije, koja je potrebna da osoba postigne psiho-fizičku kondiciju. Reiki veština je prirodna za nas, ljude. Nije nam nimalo strana i deluje sasvim poznato kada prvi put dolazimo u dodir s njenom većom količinom. Osećaj dubokog zadovoljstva, mira i sigurnosti ispunjava čitavo biće.

Detaljnije o ovome na linku http://www.reiki.rs/